NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Smet från notan – orsakade räddningspådrag

En räddningsinsats pågick på tisdagskvällen då flera personer hamnat i Bråviken utanför Norrköping.

Händelsen hade föregåtts av att tre unga män strax före klockan 22 smitit från en restaurangnota på Vildmarkshotellet. Polis larmades till platsen, men vid framkomst hade männen hoppat i en kanot och gett sig ut till sjöss. Snart hördes skrik utifrån vattnet och då man befarade att männen kunde vara i nöd larmades också räddningstjänst och ambulans. Sjöräddningen och Kustbevakningen involverades också i ärendet.

En männen hittades snart under en brygga och vid 23-tiden påträffade dykare en person längre ut i vattnet. Polisen fann sedan den tredje personen på land. Minst en av dem fördes kraftigt nedkyld till sjukhus där det sedan enligt uppgifter till Nyhetswebben skall ha blivit en del stök.

Männen, som är utländska medborgare, kan nu kvarhållas i polisens förvar tills dess att eventuella böter har betalats. Den av dem som tog kanoten är bland annat misstänkt för sjöfylleri.

Relaterade artiklar

Back to top button