NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Stor vattenläcka i Haga

Breda vägen i Norrköping förvandlades strax före lunchtid på lördagen till en porlande bäck.

En dricksvattenledning har sprungit läck och vatten trycktes upp ur marken på flera ställen. Polis larmades till platsen och stängde av vägen för trafik mellan Norralundsgatan och Rågången. Bilägare, vars bilar stod parkerade där man befarade att marken kunde undermineras, fick samtal eller SMS från polisen.

När vattnet stängts av, med hjälp av lagens långa arm, uppstod håligheter på flera platser på grund av allt bortspolat grus. Räddningstjänsten har varit på plats för konsultation, men lämnat utan åtgärd.

Boende i anslutning till läckan riskerar nu att bli utan vatten och när grävning skall kommer det bli ont om de redan få parkeringarna som finns i området. Saknar man vatten i kranen så finns brandposter på Bredavägen/Norralundsgatan och Rågången/Karlshovsvägen.

Aktuell driftinformation bör finnas på Norrköping vatten och avfalls hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button