NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Polisen skärper tillsynen på Himmelstalund

Polisen har under den senare tiden ökat sin närvaro på Himmelstalundsområdet i Norrköping med anledning av de oseriösa utländska hantverkare som sedan slutet på april slagit läger i området.

Trots flera försök att avhysa sällskapet så bor de fortfarande kvar i området. Det handlar om ett 20-tal husvagnsekipage från dom brittiska öarna.

I fredags greps en man misstänkt för att ha försökt att köra på en kvinna på området. Mannen försökte gömma sig, men kunde tack vare bra signalementsuppgifter från den påkörda kvinnan senare identifieras.

Tidigare i veckan har det skrivits ut böter på grund av att förare från sällskapet kört med obältade barn i fordon i anslutning till Himmelstalund.

– Vi fortsätter med att ha tillsyn på området och vi griper in när vi har rätt att göra det, säger John Andåker, yttre befäl och samordnare i Norrköping.

Missnöjet bland kommuninnevånarna är mycket stort. Många känner sig också otrygga och undviker att vistas i området. Nyhetswebben har utsatts för hot vid flera tillfällen i samband med bevakning av händelseutvecklingen i området.

Relaterade artiklar

Back to top button