NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Larm om grundstötning vid Pampushamnen

Det var vid klockan 12.30 på fredagen som larm inkom om ett grundstött cypernflaggat fartyg i Norrköpings hamn.

Ett 138 meter långt fartyg befarades ha gått på grund strax utanför Pampushamnen. Det visade sig dock att fartyget börjat driva i samband med förtöjningen och att det då kört på den sista gröna bojen i farleden in mot Norrköping. Bojen har sedan fastnat i propellern.

Fartyget kastade ankar och kustbevakningen samt en extra bogserbåt från Oxelösund skickades till platsen. Vid 15.30-tiden hade man med hjälp av de båda bogserbåtarna lyckats lägga fartyget vid kaj. Ingen person skall ha kommit till skada vid händelsen.

En anmälan avseende brott mot sjölagen har upprättats och polisen kommer bland annat att utföra utandningsprov på besättningen samt dokumentera skeppsdagboken. Utredningen sker i samverkan med Sjöfartsverket och Kustbevakningen.

Relaterade artiklar

Back to top button