5.9 C
Norrköping
fredag, februari 26, 2021

Norrköping: Larm om grundstötning vid Pampushamnen

Det var vid klockan 12.30 på fredagen som larm inkom om ett grundstött cypernflaggat fartyg i Norrköpings hamn. Ett 138 meter långt fartyg befarades ha gått på grund strax utanför Pampushamnen. Det visade sig dock att fartyget börjat driva i samband med förtöjningen och att det då kört på den sista gröna bojen i farleden in mot Norrköping. Bojen har sedan fastnat i propellern. Fartyget kastade ankar och kustbevakningen samt en extra bogserbåt från Oxelösund skickades till platsen. Vid 15.30-tiden hade man med hjälp av de båda bogserbåtarna lyckats lägga fartyget vid kaj. Ingen person skall ha kommit till skada vid händelsen. En anmälan avseende brott mot sjölagen har upprättats och polisen kommer bland annat att utföra utandningsprov på besättningen samt dokumentera skeppsdagboken. Utredningen sker i samverkan med Sjöfartsverket och Kustbevakningen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Båt brann i hamnen

På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om båtbrand vid Hamnbron i Norrköping. Larmet...
Strax före klockan 14 larmades räddningstjänst och polis om båtolycka vid småbåtshamnen i Lindö...
Under de kommande veckorna kan det lukta rök i Kolmården och Norrköping.  Orsaken är att...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
5.9 ° C
6 °
5.6 °
75 %
11.8kmh
90 %
fre
9 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
9 °
tis
5 °