NyheterÖstergötlandValdemarsvik

Valdemarsvik: Våldsam brand på flyktingboende i Gusum

Det var strax före klockan 23 som en brand utbröt i en lägenhet på ett flyktingboende i Gusum utanför Valdemarsvik.

Ett stort räddningspådrag skickades till platsen. En man fick föras till sjukhus efter att ha andats in rök, han skall inte vara allvarligt skadad. Minst en person fick vård av sjukvårdspersonalen på plats.

Branden startade i en lägenhet på nedre botten och spred sig sedan till våningen ovanför och vidare upp till taket. En av de boende på ovanvåningen berättade hur lågorna slog upp utanför dörren till balkongen när han undrade vad det var för liv utanför, hans lägenhet blev sedan totalt förstörd i branden. Fem personer skall vara skrivna på boendet, skriver Aftonbladet.

Brandorsaken är ännu okänd och vid två-tiden hade räddningstjänsten ännu inte branden helt under kontroll. Förmodligen kommer man att låta taket brinna av.

Polisen kommer att spärra av brandplatsen i väntan på en teknisk undersökning i hopp om att kunna utröna brandorsaken.

Relaterade artiklar

Back to top button