6.8 C
Norrköping
söndag, februari 28, 2021

Valdemarsvik: Våldsam brand på flyktingboende i Gusum

Det var strax före klockan 23 som en brand utbröt i en lägenhet på ett flyktingboende i Gusum utanför Valdemarsvik. Ett stort räddningspådrag skickades till platsen. En man fick föras till sjukhus efter att ha andats in rök, han skall inte vara allvarligt skadad. Minst en person fick vård av sjukvårdspersonalen på plats. Branden startade i en lägenhet på nedre botten och spred sig sedan till våningen ovanför och vidare upp till taket. En av de boende på ovanvåningen berättade hur lågorna slog upp utanför dörren till balkongen när han undrade vad det var för liv utanför, hans lägenhet blev sedan totalt förstörd i branden. Fem personer skall vara skrivna på boendet, skriver Aftonbladet. Brandorsaken är ännu okänd och vid två-tiden hade räddningstjänsten ännu inte branden helt under kontroll. Förmodligen kommer man att låta taket brinna av. Polisen kommer att spärra av brandplatsen i väntan på en teknisk undersökning i hopp om att kunna utröna brandorsaken.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var klockan 17.41 på söndagen som larm inkom om bil i vattnet vid...
Strax efter klockan 15 larmades räddningstjänst och polis om en lastbilsolycka på E22 mellan...
Strax före klockan 14 inkom larm om singelolycka på E22 strax söder om Ringarum...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
6.8 ° C
8 °
6 °
75 %
1.5kmh
47 %
sön
5 °
mån
7 °
tis
11 °
ons
5 °
tor
2 °