6.8 C
Norrköping
söndag, februari 28, 2021

Linköping: Utlänningar greps vid skyddsobjekt

Det var klockan 18.29 som en skyddsvakt från Malmslätt ringde polisen och anmälde att två personer setts flyga med en drönare i närheten av Malmens flygplats. Man misstänker att de båda personerna har fotograferat med drönaren i närheten av skyddsobjektet. Polis åkte till platsen och påbörjade en utredning om brott mot skyddslagen samt brott mot luftfartslagen. Två män, 36 och 34 år gamla togs med till polisstationen för förhör. De båda männen är utländska medborgare varför kommer åklagare att underrättas efter förhöret. Männen är från Litauen, skriver DN.se. Klockan 22.58 meddelade polisen att de båda männen anhållits av åklagare misstänkta för brott mot skyddslagen. Utredningsarbetet kommer att fortsätta under onsdagen. På onsdagen släpptes de båda männen efter att ha erkänt brottet. De accepterade straffet i form av en bot på 2000 kronor vardera. Minneskortet till drönaren förverkades, men drönaren kommer de att få tillbaka.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen som larm inkom om två trafikolyckor nära varandra...
Det var klockan 01.14 natten mot söndagen som en polispatrull hittade en skadad man på...
Idag föll domen mot Daniel Nyqvist som erkänt dubbelmordet på Åsgatan i Linköping 2004.  Han...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
6.8 ° C
8 °
6 °
75 %
1.5kmh
47 %
sön
5 °
mån
7 °
tis
11 °
ons
5 °
tor
2 °