9.9 C
Norrköping
fredag, april 16, 2021

Norrköping: Journalister attackerades på Himmelstalund

När Norrköpings Tidningar på onsdagsmorgonen var på plats för att rapportera om utvecklingen på Himmelstalund i Norrköping blev de attackerade av de boende i lägret.
FAKSIMIL/NT.SE
SKÄRMDUMP/NT.SE
En av de utländska så kallade asfaltsläggarna försökte misshandla teamet genom att kasta sten mot dem. Ingen av journalisterna skall ha skadats fysiskt. I tidningens artikel om händelsen berättar Anders Nilsson, ansvarig utgivare, att de ser allvarligt på det inträffade och menar att det handlar om att försöka skrämma journalisterna till tystnad. Händelsen är polisanmäld och enligt NT.se (betalvägg) räknade polisen med att kunna göra ett gripande under dagen. När Nyhetswebben tidigare varit på plats för att dokumentera lägret har det vid två tillfällen blivit hotfull stämning, men det har inte övergått till några handgripligheter. Under gårdagen genomförde representanter från kronofogdemyndigheten tillsammans med polis en avhysning, men det resulterade bara i att lägret flyttade ett par hundra meter. Läs om händelsen här.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 18.40-tiden larmades räddningstjänsten om en misstänkt brand i en industribyggnad på Hagagatan i...
Vid 17.30-tiden larmades räddningstjänsten om ett misstänkt utsläpp i Strömmen. Personen som larmade såg en...
Under tidiga onsdagskvällen jagade Norrköpingspolisen en bilist som vägrat stanna på polismans tecken. Jakten...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
9.9 ° C
11.1 °
9 °
40 %
4.1kmh
90 %
fre
9 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
14 °
tis
12 °