LinköpingNotiserÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Linköping: Polisen varnar för utländska vägpirater

Polisen i Östergötland kontaktades på torsdagen av flera trafikanter som misstänkte att vägpirater befann sig på länsväg 636 nära Kåparpsrondellen.

En utlandsregistrerad bil stod parkerad vid sidan av vägen och en man försökte få förbipasserande bilister att stanna. När polisen kom till platsen kontrollerade man bilen och det tillhörande sällskapet. De uppgav att de fått slut på bränsle, men efter kontrollen kunde bilen trots allt rulla vidare för egen maskin.

Noterbart är att samma bil och personerna däri kontrollerats tidigare under dagen av polis. Då på länsväg 134 i höjd med Pinnarp efter att en polispatrull fattat misstankar om att personerna kunde ägna sig åt brottslig verksamhet. Inget brott kunde konstateras vid någon av kontrollerna.

Polisen uppmanar allmänheten att fortsätta larma angående misstankar gällande så kallade vägpirater.

Relaterade artiklar

Back to top button