KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Kortegen som ger bilinspektörerna mardrömmar

Den årliga bilkortegen som arrangeras av eleverna på teknik- och naturvetenskapliga programmet på Ebersteinska skolan i Norrköping fyller 75 år.

Ända sedan 1940 har “Qourtegen” ringlat sig promenaderna runt. På valborgsmässoafton var det så dags igen för teknisterna att köra sina egenbyggda fordon som ger bilinspektörerna mardrömmar. Förarnas nykterhet och bilarnas bromsverkan kontrollerades före start.

Bland årets inslag stack Hitta Nemo och den ryska ubåten ut. Många hade samlats längs med promenaderna för att titta på bilarna som med nöd och näppe rullar för egen maskin. Turligt nog fanns Assistancekåren med i bakvattnet och kunde hjälpa två ekipage runt som inte riktigt höll hela vägen.

Back to top button