6 C
Norrköping
fredag, februari 26, 2021

Linköping: Pegida demonstrerade på Lilla torget

Ett massivt polispådrag fanns på plats när Pegida på måndagskvällen höll en manifestation mot islamism och terrorism på Lilla torget i Linköping. Klockan 18.30 drogs den tillståndsgivna demonstrationen igång. Svenska Pegidarörelsens ansikte utåt, Henrik Rönnquist och konstnären Dan Park hade svårt att göra sina röster hörda när motdemonstranterna skanderade “Inga rasister på våra gator” och andra ramsor. Talarna försökte hålla en tyst minut för offren vid terrorattacken i Köpenhamn, men den dränktes i burop. Själva manifestationen var över på trettio minuter. Hur många motdemonstranter som fanns på Lilla torget är oklart, men tre av dem som vägrat lyssna på polisens tillsägelser fick avlägsnas från platsen. Innan mötet blev ett antal personer skyddsvisiterade i förebyggande syfte, inget farligt eller olagligt påträffades.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen som larm inkom om två trafikolyckor nära varandra...
Det var klockan 01.14 natten mot söndagen som en polispatrull hittade en skadad man på...
Idag föll domen mot Daniel Nyqvist som erkänt dubbelmordet på Åsgatan i Linköping 2004.  Han...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
6 ° C
6.1 °
6 °
81 %
8.2kmh
90 %
fre
9 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
9 °
tis
8 °