LinköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Linköping: Pegida demonstrerade på Lilla torget

Ett massivt polispådrag fanns på plats när Pegida på måndagskvällen höll en manifestation mot islamism och terrorism på Lilla torget i Linköping.

Klockan 18.30 drogs den tillståndsgivna demonstrationen igång. Svenska Pegidarörelsens ansikte utåt, Henrik Rönnquist och konstnären Dan Park hade svårt att göra sina röster hörda när motdemonstranterna skanderade “Inga rasister på våra gator” och andra ramsor. Talarna försökte hålla en tyst minut för offren vid terrorattacken i Köpenhamn, men den dränktes i burop.

Själva manifestationen var över på trettio minuter. Hur många motdemonstranter som fanns på Lilla torget är oklart, men tre av dem som vägrat lyssna på polisens tillsägelser fick avlägsnas från platsen.

Innan mötet blev ett antal personer skyddsvisiterade i förebyggande syfte, inget farligt eller olagligt påträffades.

Relaterade artiklar

Back to top button