KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Årlig uppvisning av utryckningsfordon

På tisdagen var det dags för sportlovets årliga utryckningsuppvisning i Norrköping.

Uppvisningen är ett samarbete mellan räddningstjänsten, ambulansen, polisen och Assistancekåren. I år hade man flyttat till norra delen av Himmelstalund och till “Arlaplanen”.

Efter att ungdomsbrandkåren visat sina kunskaper kring bränder så begicks plötsligt ett inbrott i ett hus på planen. Polis tillkallades och tjuvarna stal i flykten en bil. Det vill sig inte bättre än att de i sitt försök att undkomma polisen orsakar en trafikolycka. Räddningstjänst och ambulans tillkallas och det visar sig att en av tjuvarna satt fast i den krockade bilen. Efter att ha hjälpts loss och lastats i ambulans fick bilen bärgas från platsen.

En hundpatrull fick upp spår efter den andra tjuven och han kunde snart gripas. Av någon anledning börjar det inbrottsdrabbade huset att brinna, men branden kunde snabbt släckas av brandmännen som hade mycket kort framkörning. Huset blev dock totalt förstört i branden.

Efter uppvisningen fick barnen prova att sitta i de olika fordonen och prata med poliser, brandmän och ambulanssjukvårdare.

Relaterade artiklar

Back to top button