NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Misstänkt rattfylla nära att köra på polis

Klockan 21.07 fick polisen samtal om att en skåpbil kört in i en parkerad bil på Stensgatan i Norrköping.

Skåpbilen har därefter avvikit från olycksplatsen i hög fart. Under färden skall skåpbilen ha framförts vingligt och varit nära att krocka med andra bilar. Några minuter senare var en polispatrull som hade trafikkontroll på De Geersgatan nära att bli påkörda av den aktuella skåpbilen. Föraren valde att inte stanna på polismans tecken varpå polismannen blev tvungen att kasta sig undan för att inte bli påkörd.

Skåpbilen, som hade punktering, fortsatte sedan med polisbilen efter sig. På Ståthögaleden, i höjd med Shell, fick man stopp på bilen. Föraren, en man i 45-årsåldern, greps misstänkt för grov misshandel samt rattfylleri. Skåpbilen togs i beslag.

Relaterade artiklar

Back to top button