NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Granat hittades i Åselstad

Polisen larmades på torsdagseftermiddagen till Åselstad i Norrköping efter larm om ett misstänkt farligt föremål.Det var i samband med ett byggarbete på en tomt som föremålet påträffades. Man gjorde bedömningen att det påträffade föremålet, en militär lysgranat, kunde innehålla sprängmedel och begärde därför hjälp från bombgruppen i Stockholm.Vid 20-tiden anlände polisens bombtekniker och förde bort granaten. Man undersökte platsen för att säkerställa att det inte fanns mer sprängämnen.Lysgranaten transporterades sedan till Luddingsbo bergtäkt där man oskadliggjorde föremålet genom en kontrollerad sprängning. Det är ännu oklart hur lysgranaten hamnat på adressen där den påträffades.

Relaterade artiklar

Back to top button