LinköpingÖstergötlandStörningar & SamhällsnyheterSverige

Linköping: Kaffeautomat störde ut Rakel

Radiosystemet Rakel har med jämna mellanrum störts ut på försvarets helikopterflottilj i Linköping.Det var för ungefär ett år sedan som Rakel togs i bruk på Malmens flygplats i Linköping där systemet används som markradio. Inte helt sällan har man haft problem och när Myndigheten för samhällsskydd och beredskap gjorde mätningar så upptäcktes källan till störningarna under en kafferast.– Man stod och mätte när det blev kafferast, uppger Lasse Jansson, informationschef på flottiljen för Aftonbladet. Displayen till en kaffeautomat placerad nära masten visade sig vara boven i dramat.Att en kaffeautomat kan störa ut ett robust system som skall hålla i ur och skur är dock förvånande.

Relaterade artiklar

Back to top button