NorrköpingNyheterÖstergötland

Två döda efter skottlossning i Hageby

Klockan 21.56 på måndagskvällen fick polisen ett flertal påringningar om pågående skottlossning på Hyvlaregatan i Norrköping.

När polis och ambulans kom på plats påträffades fyra svårt skadade män, två av dem medvetslösa. En stund senare påträffades ytterligare två män, svårt skadade, i närheten. De skadade männen hade både skottskador och skärskador.

Alla skadade fördes med ambulans till olika sjukhus i länet. På sjukhuset konstaterades att två av dem avlidit av sina skador.

Rubriceringen efter måndagskvällens våldsdåd i Hageby är två fall av mord och fyra fall av mordförsök.

Polisen i Östergötland har förstärkt med extrapersonal på utredningssidan samt yttre personal från det egna länet. Utöver detta biträder även polismyndigheter i andra län med resurser.

Strax efter klockan 04 uppgav man att fyra personer satt frihetsberövade misstänkta för mord eller medhjälp till mord. Dessutom har ytterligare två personer behövt söka vård för skador de fått i samband med våldsamheterna.

På tisdagens presskonferens i polishuset i Norrköping uppgav Anne Asp, polisområdeschef för Norrköping, att händelsen inte är gängrelaterad. Istället är polisens uppfattning att det handlar om en gammal osämja, en släktfejd. Hon uppger också att fem personer är anhållna, skäligen misstänkta, för inblandning i händelserna.

Efter nattens våldsdåd har Norrköpings kommun gått in i krisläge. En presskonferens kommer att hållas i Rådhuset klockan 15 där man kommer att berätta om kommunens fortsatta arbete.

– Några av de skjutna har barn i den kommunala grundskolan och vi arbetar nu med en plan för att bemöta den oro som finns säger Ulf Mossberg, pressansvarig på Norrköpings kommun, till Östnytt.

Relaterade artiklar

Back to top button