KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Rikskänd polispickup gästade Norrköping

Många höjde på ögonbrynen när den numera rikskända ‘fejkade’ polisbilen var på besök i Norrköping på lördagen. Nyhetswebben fick växla några ord med ägaren.

Sedan Kim fick tillbaka sin bil från polisens beslag har han inte blivit stoppad och kontrollerad lika ofta som tidigare.

När beslutet togs om att bilen skulle beslagtas så sattes Kim i en ‘äkta’ polisbuss i nästan en timmes tid utan att berätta vad han var misstänkt för. Ett tjugotal polismän deltog i ingripandet. Polisen fick dock lov att lämna tillbaka bilen då inget brott begåtts och istället upprättades en anmälan avseende tjänstefel.

FOTO: NIKLAS LUKS

Bakgrunden till bilens uppseendeväckande utseende var att man ville få den att sticka ut från mängden. Bland annat för att marknadsföra bilklubben No Shame Racing.

Dessutom blir det snart ett återbesök i Norrköping med anledning av vårens och sommarens månatliga bilträffar, Meet of the month.

Under den dryga halvtimmen vi fick hänga med Kim och hans maffiga myndighetsinspirerade Dodge RAM var det minst ett tiotal personer som kom fram och gav beröm, fotograferade den eller lät fotografera sina barn framför bilen.

S-W-A-T.SE kan du se Dodgens ursprungliga utseende.

Relaterade artiklar

Back to top button