4 C
Norrköping
torsdag, maj 6, 2021

Norrköping: Strömparken vann arkitektpris

Under helgens företagsmässa Motala Expo blev Strömparken i Norrköping utsedd till Östergötlands mest framstående arkitekturverk när Östergötlands arkitekturpris 2013 delades ut.Strömparken beskrivs som en plats som tidigare mest fungerat som en passage men som nu har utvecklats till en välbesökt, uppskattad parkmiljö för invånare och besökare i centrala Norrköping.”Strömparken tilldelas Östergötlands arkitekturpris 2013 för en modigt genomförd och väl gestaltad miljö, där möjligheter för vandring, lek och rekreation har skapats åt både fiskar och människor. Hållbarhet när det är som bäst”, löd juryns motivering.-Vi är oerhört glada och stolta över att satsningen på en oas mitt i city blev så lyckad och uppskattad, inte bara bland Norrköpingsborna men även bland branschfolk, säger Cecilia Österholm, landskapsarkitekt på tekniska kontoret, som hoppas att priset kan bana väg för fler spännande parkprojekt i Norrköping.Sveriges arkitekter Östergötland står bakom priset som årligen delas ut till ett framstående arkitekturverk. Verket ska innefatta husbyggnad, stadsbyggnad, inredning, landskap och/eller fysisk planering och vara utfört och färdigställt i Östergötland under något av de senaste åren.Priset togs emot av arkitekterna Ulrica Heidesjö och Johanna Grander på Tyréns, som har utformat Strömparken i samarbete med Norrköpings kommun.För mer information om Strömparken, klicka här.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före klockan 18 larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en befarad brand på...
Det var vid 02.20-tiden på fredagsnatten som larm inkom om misstänkt drunkning i Motala...
Räddningstjänst, ambulans och polis larmades på nyårsafton om en misstänkt drunkning i Motala ström...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
4 ° C
4 °
3.9 °
87 %
4.6kmh
90 %
tor
5 °
fre
9 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
23 °