KulturNorrköpingÖstergötland

Norrköping: Strömparken vann arkitektpris

Under helgens företagsmässa Motala Expo blev Strömparken i Norrköping utsedd till Östergötlands mest framstående arkitekturverk när Östergötlands arkitekturpris 2013 delades ut.

Strömparken beskrivs som en plats som tidigare mest fungerat som en passage men som nu har utvecklats till en välbesökt, uppskattad parkmiljö för invånare och besökare i centrala Norrköping.

”Strömparken tilldelas Östergötlands arkitekturpris 2013 för en modigt genomförd och väl gestaltad miljö, där möjligheter för vandring, lek och rekreation har skapats åt både fiskar och människor. Hållbarhet när det är som bäst”, löd juryns motivering.

-Vi är oerhört glada och stolta över att satsningen på en oas mitt i city blev så lyckad och uppskattad, inte bara bland Norrköpingsborna men även bland branschfolk, säger Cecilia Österholm, landskapsarkitekt på tekniska kontoret, som hoppas att priset kan bana väg för fler spännande parkprojekt i Norrköping.

Sveriges arkitekter Östergötland står bakom priset som årligen delas ut till ett framstående arkitekturverk. Verket ska innefatta husbyggnad, stadsbyggnad, inredning, landskap och/eller fysisk planering och vara utfört och färdigställt i Östergötland under något av de senaste åren.

Priset togs emot av arkitekterna Ulrica Heidesjö och Johanna Grander på Tyréns, som har utformat Strömparken i samarbete med Norrköpings kommun.

För mer information om Strömparken, klicka här.

Relaterade artiklar

Back to top button