NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Mötte inbrottstjuv i hallen

Klockan 16.25 ringde en anmälare till polisen och berättade att han mött en inbrottstjuv i sin hall.

Det var när anmälaren kom hem till sin villa på Hövdingevägen i Herstadberg som han mötte en helt okänd gärningsman med en kofot i handen. Handgemäng uppstod mellan anmälaren, som försökte genomföra ett gripande, och mannen med kofoten. Inbrottstjuven knuffar sedan undan anmälaren och flyr till fots från platsen. Under flykten slår han dessutom kofoten i vindrutan på anmälarens bil som stod parkerad på garageuppfarten.

Flera polispatruller var snabbt på plats och de kontrollerade samtliga bilar som lämnade området. Man sökte även med hund i området.

Gärningsmannen som polisen söker uppskattas vara 25-30 år, ca 180 cm lång och ljus. Han var klädd i en stickad ljus tröja och blå jeans. Han hade en påse i handen när han lämnade brottsplatsen, sannolikt en tygpåse, som kan innehålla stöldgods.

Allmänheten ombeds ringa till polisen på 114 14 eller 112 om man ser den misstänkte mannen.

Relaterade artiklar

Back to top button